Twenthe Plein 1D

7607 GZ Almelo

0546 - 78 45 45

Toets 1 voor spoed

8:00 - 17:00

Maandag t/m vrijdag

Spreekuur

Afsprakenspreekuur huisartsen
Voor een normale afspraak reserveren wij 15 minuten. Als u verwacht meer tijd nodig te hebben (bijvoorbeeld bij meerdere vragen) dan vragen wij u dit kenbaar te maken aan de assistente. De assistente zal u omwille van het adequaat plannen van het spreekuur vragen naar de reden van komst. Indien u dit niet wilt vermelden mag u dat ook aangeven.

Terugbelspreekuur
Als u telefonisch overleg met uw huisarts wilt, dan kunt u dit bij de assistente kenbaar maken. U wordt dan door de huisarts teruggebeld op het zogenaamde terugbelspreekuur.

No show
Indien u onverwacht niet op uw afspraak kunt komen, verzoeken wij u de afspraak tijdig af te zeggen, anders zijn wij genoodzaakt een No-show factuur in rekening te brengen van 30 euro. 

Waarom een ‘no-show’ tarief?
Het aantal patiënten dat een afspraak voor het spreekuur van de huisarts wil maken neemt nog steeds toe. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond, had uw huisarts ook een andere patiënt kunnen helpen. Uw huisarts wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden, immers u wilt ook met uw medische klacht zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door op tijd uw afspraak telefonisch af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?
Meld dit dan tot uiterlijk 24 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de assistente. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén ‘no-show’ tarief berekend.

Vervolgonderzoek
Als tijdens het spreekuur vervolgonderzoek wordt afgesproken (b.v. bloedafname, röntgenfoto, echo) of er wordt materiaal opgestuurd voor onderzoek (uitstrijkje, kweek, biopt), dan moet u zelf naar de praktijk bellen voor de uitslag. De huisarts of assistente kan u vertellen hoe lang het ongeveer duurt voor de uitslag er is.

De huisarts en uw eigen risico 

Als er extra onderzoek wordt aangevraagd zoals bloedonderzoek of foto’s, of er wordt een verwijzing naar specialist/andere disciplines gedaan, of er worden medicijnen voorgeschreven of medicijnen toegediend tijdens het spreekuur (bv injecties), dan vallen deze onder uw eigen risico.