Twenthe Plein 1D

7607 GZ Almelo

0546 - 78 45 45

Toets 1 voor spoed

8:00 - 17:00

Maandag t/m vrijdag

Gedragsregels

U bent van harte welkom bij MC de Spinnerij. Onze medewerkers zetten zich in om uw medische hulpvraag correct te behandelen. Wij verwachten van u dat u onze hulpverleners daarvoor de kans geeft, door ze rustig en respectvol te woord te staan en geen overlast te veroorzaken voor andere patiënten. Dit geldt voor alle contact per telefoon, aan de balie, voor huisbezoek en ook als u de praktijk voor een consult bezoekt.

Gedragsregels binnen de huisartsenpraktijk

Deze gedragsregels zijn opgesteld om aan te geven hoe we hier met elkaar omgaan en hoe we een prettige en veilige omgeving met elkaar scheppen. Met het aanwezig zijn in de huisartsenpraktijk, gaat u akkoord met deze gedragsregels.

 1. We helpen u zo snel mogelijk.
 2. Spoedgevallen gaan voor, graag uw begrip.
 3. We gaan respectvol met elkaar om en beledigen elkaar niet.
 4. We geven elkaar gepaste ruimte i.v.m. privacy.
 5. Onze assistentes zijn deskundig en discreet, behandel hen met respect. Ze vragen altijd naar uw reden van komst. U mag van hen verwachten dat zij u op het juiste moment bij de juiste zorgverlener een afspraak geven. Het kan dus zijn dat dit niet altijd is wat u zelf graag had gewild.
 6. Dreigend en grof taalgebruik wordt opgevat als intimiderend gedrag.
 7. We tolereren geen enkele vorm van discriminatie, agressie, geweld of intimiderend gedrag.
  Hiervan wordt melding gemaakt bij de politie. 
 8. Afspraken bij de POH kunnen tot 24 uur van te voren worden geannuleerd, overige afspraken tot 1 uur van te voren. Bij niet verschijnen zonder afmelding brengen wij hiervoor kosten in rekening. Deze kunt u niet terugvorderen bij uw zorgverzekeraar.
 9. Wij geven geen medische verklaringen af volgens KNMG richtlijnen.
 10. Wij geven geen medische informatie aan anderen dan uzelf ten zij hier uitdrukkelijk toestemming voor is gegeven door uzelf.
 11. De praktijk is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal.


Consequenties

Houdt u zich niet aan onze gedragsregels? Dan spreken we u aan op uw gedrag en geven we u een officiële waarschuwing. Mocht dat niet werken en houdt u zich stelselmatig niet aan onze gedragsregels gaan we over tot het eenzijdig verbreken van de behandelrelatie conform de KNMG richtlijn (we schrijven u uit). U bent dan niet langer patiënt van ons en we verlenen geen zorg meer.