Twenthe Plein 1D

7607 GZ Almelo

0546 - 78 45 45

Toets 1 voor spoed

8:00 - 17:00

Maandag t/m vrijdag

Corona

Vaccinatiebewijs voor Covid-19 vaccinatie
Bent u gevaccineerd en wilt u een vaccinatiebewijs om naar evenementen in Nederland of op reis naar het buitenland te gaan kijk dan eerst op de website van CoronaCheck. Hier vindt u alle informatie over het vaccinatiebewijs. Op deze website staat hoe u een app kunt downloaden op uw smartphone, of hoe u via en computer of laptop met behulp van uw DigiD een QR code kunt aanmaken en deze vervolgens uit kunt printen.

Ook op de site van de consumentenbond staat informatie hoe u een QR code kunt maken.
Lukt het niet om uw gegevens te downloaden, kijk dan op Mijn RIVM en log in met uw DigiD. Staan uw gegevens er niet in? Neem dan contact op met de instantie die u de vaccinatie gegeven heeft.

Let op: het kan enkele dagen duren voor de gegevens van de huisarts in het systeem van het RIVM staan.

Beschikt u niet over een smartphone of computer en/of over DigiD dan kunt u bellen naar 0800 1421. Met behulp van uw naam en BSN nummer kunnen zij voor u een papieren QR code aanmaken en per post naar u opsturen. Alléén als u de vaccinatie bij de huisarts heeft gekregen en u voldoet aan een van onderstaande uitzonderingsgevallen kunt u terecht bij uw huisarts voor een vaccinatiebewijs:

  • U hebt geen toestemming gegeven voor het delen van gegevens met de RIVM en wilt dit ook niet laten omzetten.
  • Of U hebt geen BSN nummer.
  • Of Uw gegevens zijn niet goed doorgekomen. Check dit eerst bij Mijn RIVM en log in met uw DigiD.


Stuur in dit geval een mail naar uw huisarts met uw naam en geboortedatum en dat u graag een vaccinatiebewijs wilt.

Voor alle overige vragen verwijzen wij u naar de Rijksoverheid.

Bent u in het buitenland en hebt u problemen met uw vaccinatiebewijs? Ook voor problemen in het buitenland rondom vaccinatiebewijzen kunt u dag en nacht bellen met het Contactcenter van Buitenlandse zaken: 0031 247 247 247. Voor meer info kunt u terecht op de website van NederlandWereldwijd.